Nieuws:

Stamgroep Tijl Uilenspiegel (3/4/5)

gedichten in de klas

Dag lieve mensen, hier onze eerste groepsnieuwtjes op de weblog!
Nu nog opgeschreven door Emmy, maar binnenkort schrijven de kinderen zelf hun nieuws, wat zij belangrijk vinden dat jullie mogen weten.

Rond de Sinterklaas tijd krijgt het rijmen opeens veel aandacht. Zo ook in Tijl Uilenspiegel.
We hebben eerst een aantal gedichten bekeken en gelezen. Daarin ontdekten we de verschillende rijmschema's.
A A B B, A B A B, A B B A, enz.
We zijn gaan oefenen en dat was erg moeilijk, bijna iedereen vond een gedicht maken op het schema: A A B B, nog het makkelijkst.
Daarna hebben we andere vormen bedacht. Als de bijgevoegde foto's goed te zien zijn, kun je prachtige poezie lezen van :
Daan,Milo, Jippe, Fenne, Annemoon, Annabelle en Amber.
We hebben sinds kort een prachtige manier om Reitse toch bij ons in de klas te hebben; door zijn ziekte moet hij vaak thuis blijven, maar nu kan hij met ons meedoen via Klassecontact. Daarmee kan hij thuis met een computerprogramma ons zien en met ons meedoen. In onze groep staat een apparaat, met daar bovenop een "oog".
Zo zien wij hem en hij ons.
Dat was het eerst, tot heel snel!!
Tijl.

P1030821P1030822

P1030825P1030827

Widget by portland web design. Modified by @Brenny's.