Nieuws

Foto bij artikel Het dak gaat er op!

Het dak gaat er op!

19 september 2023 - Aannemer Hesco heeft deze zomer flink doorgewerkt aan de nieuwbouw van de PPS. De wanden staan overeind en momenteel wordt er hard gewerkt om het dak dicht te krijgen. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan plannen voor de inrichting van het plein en terrein rond de school.
Foto bij artikel Inloopochtend 4 oktober

Inloopochtend 4 oktober

18 september 2023 - Een fijne basisschool vinden voor je kind is soms best lastig. Waar moet je op letten? Wat vind je belangrijk? Wat past bij jullie of je kind? Allemaal vragen waar je bij het kiezen van een school mee te maken krijgt. Daarom laat de Peter Petersenschool de school graag in vol bedrijf zien. Op een normale woensdagochtend zijn ouders van harte welkom om tussen 9 en 11 uur vrijblijvend binnen te lopen.Op woensdag 4 oktober staat de koffie en thee klaar.
Foto bij artikel Open inloopochtenden

Open inloopochtenden

17 juli 2023 - Op een aantal woensdagen staan de deuren weer wagenwijd open voor geïnteresseerde ouders. Van 9 tot 11 uur verzorgen kinderen rondleidingen en zijn teamleden en ouders aanwezig om vragen te beantwoorden.Aanmelden is niet nodig en opa's, oma's en/of kinderen, mogen gewoon mee.
De school is te bereiken aan de Rummerinkhof 6B (deur aan de zijkant). Voor vragen kan er altijd even gebeld worden: 050-5350566. Mochten deze woensdagen niet zo goed uitkomen, kan er ook altijd voor een ander moment een afspraak gemaakt worden.

 

De inloopochtenden zijn op woensdag:

 

4 oktober 2023,

10 januari 2024,

3 april 2024 en

5 juni 2024.

 

Graag tot dan!

Foto bij artikel Informatieavond bouwactiviteiten PPS

Informatieavond bouwactiviteiten PPS

09 januari 2023 - Woensdag 11 januari willen we ouders en collega's graag informeren over de bouwactiviteiten die binnenkort in en rond de PPS plaats gaan vinden. Hoewel nog niet alles al helemaal uitgewerkt of ingepland is, willen we jullie in grote lijnen alvast informeren over de zaken die wel al bekend zijn. Beide aannemers zullen ook aanwezig zijn. Inloop is om 19.15 uur, aanvang 19.30 uur.

Let op! Geef in de agendafunctie van Parro even door of je wel of niet aanwezig bent!

Foto bij artikel Kerstviering In De Nieuwe Kerk in Groningen

Kerstviering In De Nieuwe Kerk in Groningen

13 december 2022 - Op woensdag 21 december vieren we met de hele school kerst in de Nieuwe Kerk van Groningen. De viering daar duurt tot 14.00 uur. Ruim 270 kinderen en ca. 100 ouders zullen deze middag hun opwachting maken in De Nieuwe Kerk voor een uitgebreide samenzang. De afgelopen weken is er in de diverse stamgroepen al hard geoefend.
Foto bij artikel Open inloopochtend PPS 11 januari

Open inloopochtend PPS 11 januari

09 december 2022 - Op woensdag 11 januari is de school van 9.00 tot 11.00 uur open voor geïnteresseerde ouders.
Bovenbouwers verzorgen rondleidingen en ouders, leerkrachten en directie zijn aanwezig voor het geven van informatie en het beantwoorden van vragen.
Aanmelden is niet nodig...
Foto bij artikel Traditionele kerstfilm op de PPS

Traditionele kerstfilm op de PPS

08 december 2022 - Ook dit jaar hebben een aantal ouders en teamleden weer een fantastische kerstfilm geproduceerd. De komende twee weken zullen we dagelijks met alle kinderen een aflevering van de film bekijken. 

Ook ouders kunnen de film (terug)kijken.

Klik hiervoor op de volgende link: Kerstfilm

 


Lees meer ›
Foto bij artikel Stamgroepavond op donderdag 22 september

Stamgroepavond op donderdag 22 september

15 september 2022 - In het begin van het schooljaar organiseren we jaarlijks voor alle ouders de zogenaamde stamgroepavond. Op deze avond vertellen de stamgroepleiders van alles over het programma in hun stamgroep. Ook worden er zo nodig afspraken gemaakt over de ouderhulp, de stamgroepouder, kook- en schoonmaakroosters, communicatie, etc. Ook stellen de diverse geledingen (directie, MR, OR en RvT) zich voor aan de ouders.

Dit schooljaar is de stamgroepavond gepland op donderdag 22 september 2022. We starten om 19.00 uur.

Foto bij artikel Inloopochtenden komend schooljaar

Inloopochtenden komend schooljaar

08 september 2022 - Net al voorgaande jaren organiseren we weer open inloopochtenden voor belangstellende ouders. Op aantal woensdagen verzorgen kinderen van de PPS van 9 tot 11 uur rondleidingen door de school en zijn ouders en teamleden aanwezig om informatie en ervaringen te delen en eventuele vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig! De inloopochtenden zijn op: woensdagen 26 oktober, 11 januari, 22 maart, 17 mei en 5 juli.

Mocht dit niet uitkomen kan er ook altijd een andere afspraak gemaakt worden.

Foto bij artikel Gezocht: stamgroepleider middenbouw PPS

Gezocht: stamgroepleider middenbouw PPS

25 mei 2022 - We hebben op onze jenaplanschool, de Peter Petersenschool in Haren een prachtige vacature, voor een middenbouw stamgroep (gr. 3/4  óf gr. 5/6).

Het betreft een fulltime baan (1 fte). Bij voorkeur door één nieuwe collega in te vullen. 

Het betreft een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie: klik hier

Foto bij artikel Open inloopochtend op woensdag 8 juni

Open inloopochtend op woensdag 8 juni

31 maart 2022 - De Peter Petersenschool in Haren organiseert op woensdag 8 juni weer een open inloopdag

Geïnteresseerde ouders zijn weer van harte welkom om de Peter Petersenschool te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.‘s Morgens van 9.00 tot 11.00 uur verzorgen kinderen rondleidingen door de school en zijn directie en stamgroepleiders aanwezig om ouders te informeren over het jenaplanonderwijs op de Peter Petersenschool.
Lees meer ›

Foto bij artikel Fietsenactie voor vluchtelingen uit Oekraine

Fietsenactie voor vluchtelingen uit Oekraine

29 maart 2022 - De grootouders van een tweetal PPS-kinderen organiseren een inzamelingsactie voor fietsen, die gebruikt kunnen worden door vluchtelingen die in het Nescio-hotel worden opgevangen. Ouders die een niet meer gebruikte (kinder)fiets over hebben, kunnen deze doneren. De fietsen dienen niet zelf naar het hotel gebracht te worden, maar donaties kunnen anngemeld worden via: pvisee@hotmail.com, dan halen zij de fiets wel op. Brengen naar het volgende adres mag ook: Beatrixlaan 32. Vandaar halen de bewoners die fietsen dan zelf op.  
Foto bij artikel Gemeenteraad Groningen zegt ja tegen uitbreiding PPS

Gemeenteraad Groningen zegt ja tegen uitbreiding PPS

16 februari 2022 - De kogel is door de kerk.  De gemeenteraad heeft woensdag 16 februari ja gezegd tegen het uitbreidingsplan van de Peter Petersenschool. Een fonkelnieuwe onderbouwvleugel en een nieuw, groen en vooral uitdagend speelplein, gaan komend jaar gerealiseerd worden. In mei start de sloop van het Visiogebouw, waarna de bouw van de nieuwe lokalen, speelzaal en speel/leerplein kan beginnen.

 

 
Lees meer ›

Foto bij artikel PPS komt papier ophalen in Haren

PPS komt papier ophalen in Haren

09 februari 2022 - Vanaf komende zaterdag gaan elke twee weken vrijwilligers van de Peter Petersenschool (ouders en teamleden) in Haren ca. 400 oud-papier-containers legen. De adressen waar de PPS-containerwagen langskomt hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen.Vanaf 9.00 uur rijdt de wagen rond, dus plaats de container op tijd op de gebruikelijke plek langs de weg.De papiercontainer op de parkeerplaats van de PPS is voorlopig ook nog in gebruik!

De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de school en de kinderen.

Foto bij artikel Inloopochtend PPS op woensdag 16 maart (i.p.v. 9 maart)

Inloopochtend PPS op woensdag 16 maart (i.p.v. 9 maart)

06 februari 2022 - Op woensdag 16 maart organiseren we weer een open-inloop-ochtend van 9.00 tot 11.00 uur  voor geinteresseerde ouders. Stamgroepleiders, ouders en directie zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Kinderen uit de bovenbouw verzorgen de rondleidingen door de school.

 

1 2