Nieuws:

Stamgroep Thule (6/7/8)

Voorgangsgesprekken

Op de PPS en in Thule hadden we deze week voortgangsgesprekken. Je hebt het voortgangsgesprek met je juffrouw/meester, je ouders en natuurlijk jezelf. Je praat over dingen die goed gaan en dingen die minder goed gaan. Mijn gesprek ging goed. En we hebben ook Slimpuls kaarten in de klas. Mijn advies is het om dat te gaan doen als ik klaar ben met mijn werk.
Groetjes,

Jonathan

Leuke dag

Hallo en leuk dat je meer wil weten over onze klas veel lees pleizier.

Vandaag hadden we gym, we deden het uitdagingenspel (dan daag je iemand uit  om iets
te doen waar je slecht of goed in bent en krijg je punten als je wint ). Dat was heel leuk. Groep 6 en 7 hadden gisteren signaal dictee en vandaag moeten we het verbeteren. We deden ook wereldoriĆ«ntatie. WO is een soort studie maar dan zitten we in groepen en gaat het over de werelddelen zoals nu over Europa en de EU, de Europese Unie. Robert Jan komt ook, hij zingt elke vrijdag met ons en we hebben ook nieuwe muziek boekjes. Yeey!!

In de boven bouw is topo anders. Je hebt een boekje en dan ga je 1 keer in de week een opdracht doen en kijk je het na. Vandaag is er voor dat we naar huis gaan nog weeksluiting. Dan gaan sommige klassen iets voorbereiden en laten ze het zien op vrijdag aan de hele school. We hadden gisteren nog een leuk proefje van Jorne met een ei en zout. Dat was heel leuk. We hadden ook nog een verjaarsdagskring van Baoz. Dan gaan 2 kinderen iets leuks voorbereiden. Dat was het weer voor deze week tot de volgende keer.

Groet Iris.

Nieuwskring

Vandaag hadden we nieuws kring. Het ging over 2 dingen: Volkswagen en de lunar eclipses. Arnout had het over de Volkswagen die zogenaamd heel goed voor het mileu is, maar dat is dus niet zo. Afgelopen nacht was er een maansverduistering maar dat gebeurt elke maand. Waarom is het nu zo bijzonder? Nou omdat de maan rood was en we kregen daar een filmpje over te zien.

http://www.space.com/15689-lunar-eclipses.html.                                                                                                                                                                                                                                                                            Ik heb zelf ook gekeken maar hier in Haren zag je niet zo goed!.
Even terug naar Volkswagen. Ze hadden een soort ding er in gebouwd dat als ze op de oefenbaan stonden dat ze niet zoveel uitlaatgas was maar als ze op de rijbaan staan gewoon heel veel viezigheid uitlaten en dat is slecht voor het mileu. Heelveel mensen wilden een Volkswagen maar ze wisten niet dat het slecht voor het mileu was. Ze zeiden dat het heel goed voor het mileu was en nu zijn ze er achter gekomen dat ze logen en dat het slecht is voor het mileu dus moeten ze zeventwintigmiljard euro vergoeden. Heel veel mensen willen hus geld terug dus als bijna niemand meer gaat kopen en als ze zoveel moeten betalen gaat mischien de fabriek failliet en hebben de mensen die daar werken geen baan meer en hebben zo ook bijna geen geld meer.

Het was een interessante kring.

Nora

Proefje en tekst

Hoi ik doe de klassen krant over een proefje van Boaz en over de tekstopdracht over vluchtelingen

Op maandag na de kring zei juf: "We gaan een tekst schrijven over vluchtelingen omdat vluchtelingen erg in het nieuws zijn. " Juf zei wat we moesten doen. We moesten eerst schijven wat er aan de hand is in Europa met de vluchtelingen, daarna moest je je mening geven.

Het proefje van Boaz.
Boaz heeft een proefje gedaan met m&m's.
In het begin lukt het niet maar de tweede poging wel. Iederen had  verkeerd geschat wat er zou gebeuren.
sommige dachten dat de M zou verdwijn of dat de kleur weg zou gaan,  maar het was iets heel anders. Na  vijf minuten was de M weg van de m&m was naar boven gedreven. Grappig he?

De verjaardagskalender.

In de middag maakten we de verjaardagskalenders. Het moest Thule zijn. Eerst moest je met potlood lijntjes maken. Je kon gebouwen maken of bergen of een landschap. Daarna moest je allemaal figuurtjes tekenen met een fineliner. Je noemt dat zentangle. Daarvoor werd er ook nog een foto van je gemaakt. Je foto staat voor het landschap en daarboven je is een regenboog. De regenboog wordt nog later gemaakt.

Widget by portland web design. Modified by @Brenny's.